top of page

Zenélő piac és Tavaszi zümmögés a Csarnok negyedben

Áprilisban új szakaszába ért az Ötletcsarnok pályázat, és elindul a 10 nyertes ötlet megvalósítása. Februárban és márciusban minden ötletgazdával egyeztettünk, hogy kidolgozzuk az ötletek részleteit. Ebben a hónapban indul a Zenélő piac a Rákóczi téri Vásárcsarnokban és a méheket is megünnepeljük a Tolnai kertben!


Zenél a piac? Hogyan?

2022. áprilisától kezdve egy éven át tartó koncertsorozat indul a Rákóczi téri Vásárcsarnokban. A tangótól kezdve a népzenén át a jazzig minden stílus megszólal majd a csarnokban, egy-egy fél órás koncert erejéig.

Fotó: Nunkovics Róbert


A Zenélő piac ötletgazdája Udvardi Márton trombitás, zeneszerző. 2021. szeptemberében már több budapesti piacon is rendezett ilyen mini koncerteket, és az arra járók egyértelműen szerették ezt a programot. Marci ezért döntött úgy, hogy szeretne egy koncertsorozatot indítani a Rákóczi csarnokban. A szombat délelőtti bevásárlást így a legkülönbözőbb hangulatú zenék kísérik majd.


A koncertekről bővebb információ a facebook.com/zenelopiac oldalon érhető el. A program a Budapest Vásárcsarnokai Kft-vel együttműködésben valósul meg.


Tavaszi zümmögés a Tolnai kertben

A méhek napját Magyarországon április 30-án ünnepeljük, és ebből a Csarnok negyed sem maradhat ki! Aznap mi is megünnepeljük a méheket a Tolnai kertben, akik nagyon fontos szerepet töltenek be az életünkben, talán nem is tudjuk mennyire. Délity Kitti méhész és Pék Andrea egy nagyon izgalmas programot rakott össze a gyerekeknek, hogy jobban megértsék, miért is olyan fontosak a méhek, hogy lehet őket segíteni. Lesz szó arról, hogyan készül a méz, mi zajlik a kaptárban, mi a különbség a méhek és a darazsak között és arról is, hogy vajon a városban is élnek-e méhek.

Fotó: Nunkovics Róbert


Lehet majd virágbombát készíteni, méhlegelőt ültetni és Kitti saját családi méhészetéből hoz különböző ízű mézeket, amelyeket meg is lehet kóstolni. Várunk mindenkit sok szeretettel április 30-án szombaton, 10 órakor a Tolnai kertben (Tolnai Lajos utca 23.)!Comentários


bottom of page