top of page

Helyek a negyedben

Vígabb utca

A 2022-es részvételi költségvetés egyik nyertes ötlete a Vígabb utca lett. A beküldött ötlet alapján a Déri Miksa utca és Vásár utca között változik a forgalmi rend, növények és utcabútorok kerülnek kihelyezésre, valamint a Rév8 Zrt. pályázatot is hirdet a megújuló utcaszakaszon megvalósuló ötletek támogatására. A legjobban azok tudják, hogy mitől lesz élőbb és élhetőbb a negyed, akik ott élnek. Jöjjön el, ünnepelje meg szomszédságát, ismerje meg a terveket és ossza meg ötleteit, véleményét eseményeinken!

Facebook esemény

Tudjon meg többet a Vígabb utcáról!

Tolnai kert

A Tolnai kert egy eldugott zsebpark a Csarnok negyedben, amely 2020 óta szabadon látogatható bárki számára. A Józsefvárosi Önkormányzat a korábban zárt közösségi kertből egy mindenki számára nyitott, közösségileg fenntartott kertet szeretne kialakítani a Rév8 közreműködésével. A Tolnai kert egy kísérleti terep, ahol az önkormányzat a lakók bevonásával szeretné megújítani a kertet. A cél egy olyan pihenőkert, amit a lakók is magukénak éreznek és gondoskodnak róla.

Facebook csoport: A Tolnai kert barátai

Tudjon meg többet a Tolnai kertről

Nyitott Bacsó Béla utca

A Bacsó Béla Vásár és Bérkocsis utcák közötti szakasza megnyílt a lakosok és a vendéglátó helyek számára. A 2021-es tesztidőszakot követően immár sétálóutca marad ez a szakasz, és az utca teljes hosszában megújul hamarosan. Tavaly nyáron az utca megtelt élettel: a kerület leghosszabb ugróiskolája is itt kapott helyet, közösen lefestettük az aszfaltot és kihelyezett rajzórák is voltak. Idén sem lesz másképp, várunk minden érdeklődőt az aszfaltfestésre!

Esemény: Aszfaltfestés a Bacsó Béla utcában 

Tudjon meg többert a Bacsó Béla utcáról

Megújuló Déri utca

A Józsefvárosi Önkormányzat arra gondolt, hogy a Csarnok negyednek kell egy zöld sétány! A Déri Miksa utca, Nagy Fuvaros és Fecske utca közötti szakasza pedig erre tökéletesen megfelel. 2020. nyarán a környék lakóit bevontuk a tervezés folyamatába, hogy az ő elképzeléseik alapján szülessen újjá az utca. Jelenleg a közbeszerzési eljárás zajlik, az építkezés ennek lezárása után kezdődhet meg.

Facebook csoport: Megújuló Déri Miksa utca

Tudjon meg többet a Déri utcáról

bottom of page