csn_arcai_bg_logoval-09.png

A Csarnok negyed arcai

A Csarnok negyed sokszínű, ahogy a hozzá kötődő emberek is. Szeretnénk minél több szemszögből bemutatni a negyedet, ami valaha egy kisiparos fellegvár volt, és a Rákóczi tér is sok mindennek a tanúja volt. Szeretnénk felkutatni az emlékeket, és egyben megnézni, vajon ma kinek mitől érdekes a Csarnok negyed? Mindezt interjúkkal, illetve a negyedben működő közösségeknek tartott művészeti foglalkozásokon keresztül tárjuk fel.

 

Hogy minél tágabb képet kapjunk a negyedről, szeretnénk, ha Ön is megosztaná velünk a negyedhez kötődő élményeit. 

A Csarnok negyed arcai csapata:

Donáth Anna Róza, Thury Lili, Thury György

terkep-3.png

Közös térképkészítés

Mesélje el, milyen helyekre szokott járni a környéken! Mitől más itt, mint a város többi részében? Vagy miért pont ugyanolyan? Ön szerint milyen pozitív és negatív változások történtek a negyedben a múlthoz képest? És mi az, ami állandó? 

Hamarosan jelentkezünk a térképkészítés következő időpontjával!

csn_arcai_zold_aloldal-10.png

Ők már elmesélték, hogy milyennek látják a negyedet

   UTAK A NEM ADOM FELHEZ   

  Foglalkozás a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben  

A Magdolna utcában egy látszólag hétköznapi kávézó és étterem üzemel, azonban a hely sokkal különlegesebb: többek között barátságot, szerelmet, biztonságot jelent az ott dolgozók számára, akiknek a társadalmi helyzetük sok esetben nem könnyű. A Nem Adom Fel Kávézó és Étterem ugyanis fogyatékossággal élő vagy megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat, akiknek az élet több területén, így a munkaerőpiacon is nehezebb boldogulniuk. A hely lehetőséget biztosít nekik, hogy másokhoz hasonlóan a munkájukban is ki tudjanak teljesedni egy elfogadó csapat részeként. 

A foglalkozás során azt jártuk körül, hogy a Nem Adom Fel munkatársai hogyan kötődnek a környékhez és a kávézóhoz. Milyen útvonalakon jönnek be nap mint nap? Mit vesznek észre, mit észlelnek ilyenkor maguk körül? Mit jelent számukra a munkahelyük?  A résztvevők az előbbi kérdések alapján egy közös kollázst készítettek különböző vizuális technikák alkalmazásával.

csn_arcai_zold_aloldal_2-11.png

  CSARNOK NEGYED EMLÉKTÉRKÉP  

  Foglalkozás a Víg Otthon Idősek Klubjában  

Milyen változásokon ment keresztül a környék 30-50 év alatt? Mire emlékszünk és mi az, amit már el is felejtettünk? Hogyan alakultak át a számunkra fontos helyek az idők során? Mitől érezzük magunkat otthonosan egy környéken?

 

A Víg Otthon Idősek Klubjában többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ a klub tagjaival – egy nagyméretű Csarnok negyed vaktérképet töltöttük meg történeteikkel, illetve archív és mostani fotókkal: a jelen és a múlt rétegeit kutatva, hasonlóságokat és különbségeket keresve. 

Csarnok negyed hírlevél

Iratkozzon fel és mi beszámolunk minden fontos eseményről ami a Csarnok negyedben történik, illetve az ötletpályázatról is küldünk majd híreket.

© 2022 Rév8 Zrt. | Minden jog fenntartva       IMPRESSZUM      ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ     SÜTIK KEZELÉSE