top of page

Déri Miksa utcaünnep

Csarnok negyedi lakosok figyelem! A Déri Miksa utcában már az utolsó simításokat végezzük, hamarosan kész az utca. Megterveztük, leteszteltük és most itt az ideje belakni a kész utcát. Találkozzunk november 12-én szombaton 14 órakor, és egy nagy közös térfoglaló akció keretében ünnepeljük meg, hogy végre minden munkagép hazament és miénk az utca! Az esemény részletes programját itt olvashatják.


Rengeteg program várja szombaton a Déri Miksa utcában az arra járókat, és úgy tűnik az időjárás is kegyes lesz hozzánk. A programokat a Nagy Fuvaros és a Fecske utca között lévő új gyalogos sétányon tartjuk majd, de érdemes lesz bejárni az egész utcát. Délután 14 órakor egy zenés felvonulással nyílik meg az utcaünnep, és ezzel párhuzamosan elkezdődnek a foglalkozások is. Akik korán érkeznek készíthetnek papírsárkányokat, illetve lámpásokat vagy kérhetnek arcfestést. A Déri utcaszafari keretében pedig mindenki felfedezheti az utcát, és aki az útlevélben található feladatokat megoldja nyereményt is kaphat. A Déri üzenőfalon pedig mindenki megírhatja, hogy mit jelent számára a Csarnok negyed, vagy üzenhet akár a szomszédjának is.


15 órától a gyerekek megtervezhetik a saját álomvárosukat is. A foglalkozást Donáth Anna Róza, Thury György, Thury Lili tartják, akik a résztvevő fiatal várostervezőkkel együtt meselényekkel, barátokkal, családtagokkal népesitjik be az álomvárost. Olyan házakat, játszótereket, parkokat lehet majd felépíteni, amelyek csak a legmerészebb fantáziánkban léteznek.


Aki esetleg szeretne felmelegedni annak lesz tea, sőt még mézkóstoló is a Délity méhészet mézeiből. A tea és a méz együtt pedig mindent visz! Ezen kívül lesz kürtőskalács és sült gesztenye is, sőt a Susuka is várja a melegedni vágyókat a Nagy Fuvaros utcában.


A délután folyamán fellépnek hip-hop táncosok, meghallgathatjuk az egyik Balogh Paci ösztöndíjas, Bessenyei Eszter fuvolajátékát, lesz tűzzsonglőr show és az estét egy érdekes analóg-film koncerttel zárjuk a Kaos Camping előadásában.


Megnyílik a Csarnok negyed arcai kiállítás, ahol a legkülönbözőbb emberek és közösségek történeteit mutatjuk be az új pergolán, ami egy igazi szabadtéri közösségi tér bemutatkozója is lesz egyben. Aki pedig még nem látta a Tűzfalon túl pályázat nyertes fotóit, az ezt is bepótolhatja az utcaünnepen.


Próbáljuk ki a trambulint és a fitness parkot, örüljünk együtt a fáknak, az esőkertnek, és a megújult Déri Miksa utcának!


bottom of page