top of page

Ilyen volt a Szomszédünnep a Csarnok negyedben

Az időjárással hatalmas szerencsénk volt, mert nem esett, sőt az utca Rákóczi tér felőli részén még napozni is lehetett, a csíkos nyugágyakban. Ha valaki aznap arra járt, biztos, hogy talált valami érdekeset magának, és reméljük mindenki jól érezte magát.




Az afrikai kongás bemutató azonnal bevonzott minden arra járót, és a bátrabbak még táncra is perdültek. Miután mindenki rendesen kimelegedett a táncban, elkezdődött az arcfestés és a hennázás. Az Ignác, a nyúl csapata társasjátékokkal készült, volt bőr ékszerkészítés a Hike Zone műhelyében, a Csiga és a Rákóczi Étterem pedig uzsonnával látott vendégül minden szomszédot. Ráadásul egy vadiúj Csarnok negyedes minta is készült a Verkstaden szitanyomó műhelyében, ami aztán sok-sok pólóra és vászontáskára is felkerült!


Fotók: Nyári Gyula


Bezsenyi Tamás kriminológus és vendége a Rákóczi tér környékének kalandos múltját idézték fel személyes történeteken keresztül, így a hamiskártyázás világa, és a 90-es évek hangulata is megelevenedett egy órára. A Rév8 standjánál az Ötletcsarnok pályázatról tehették fel kérdéseiket az érdeklődők, és a kerület városfejlesztési projektjeiről szóló kiállítást is megnézhették, többek között a Déri Miksa utca rég várt terveit is.


Az este felé közeledve már egyre több pillangó arcú gyerek szaladgált a Bacsó Béla utca környékén, és sok büszke Csarnok negyedes mintával ellátott vászontáska tulajdonos ücsörgött a nyugágyakban. A délutánt A Gecó és Fa akusztikus előadása zárta. Ezzel párhuzamosan elkezdődött az 1. Józsefvárosi Jazzfesztivál a téren és a Rákóczi Csarnokban, így volt hol folytatni az estét.


bottom of page