top of page

Elkészítettük a negyed új madárodúit a Tolnai kertben

Napsütés, színes festékek, érdeklődő környékbeliek, egy szóval minden adott volt a Tolnai kertben való barkácsoláshoz és ültetéshez. Készítettünk egy rövid videót, ami átadja az őszies hangulatot.


Videó: Koltay Szonja


Október 9-én, reggel 10-től üzembe álltak a fúrógépek, és a Valyo csapatának vezetésével megkezdődött a madárodúk összeállítása, majd festése. A madárodúk a Csarnok negyed utcáin és közterein kapnak majd helyet. A Magyar Madártani Egyesület besorolása alapján B típusú odúkat készültek, amelyek leginkább a cinege és veréb méretű madarak választanak lakhelyül. Szeretnénk ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy madárbarát legyen a negyed.
A műhellyel párhuzamosan a Tolnai kert zöldítését is folytattuk. Több, mint 200 növénnyel gazdagodott a kert, így már csak türelmesnek kell lennünk, és oda kell figyelnünk rájuk ahhoz, hogy pár éven belül igazi oázisunk legyen a Csarnok negyed közepén!


Az Ötletcsarnok pályázat előfutáraként tartottuk meg a Madárodú és rovarhotel készítést a Tolnai kertben. Ezzel a programmal akár az Ötletcsarnok pályázaton is indulhatna valaki. Csinálna valami hasonlót? Adja le ötletét az Ötletpályázat fülön!


Fotók: Nagy Dániel, Madácsi Flóra

תגובות


bottom of page