top of page

Megvannak a Csarnok negyedi üzlethelyiség pályázat nyertesei

A Csarnok negyed tele lesz jobbnál jobb helyekkel! Nyílik egy palacsintázó a Bacsóban, egy kerámiaműhely a Fecskében, egy vegán étterem a Déri Miksa utcában és sok minden más is. A nyerteseknek gratulálunk, és nagyon várjuk már mikor nyitnak meg az új üzletek!

Fotó: Schöff Gergely


Az önkormányzat 2022 őszén átadta az új Déri Miksa utcát a lakóknak.

Az utca megújításának egyik állomása a Csarnok negyedi üzlethelyiség pályázat volt. A pályázatot a RÉV8 vezényelte le és 14 helyiségre lehetett pályázni, amelyből 10 gazdára is talált. Összesen 21 pályázat érkezett be, amelyből 17 lett érvényes. A cél az volt, hogy a környék új lendületet kapjon, és az üres helyiségek élettel teljenek meg. A pályázat elbírálásánál a megajánlott bérleti díjon felül azt is figyelembe vettük, hogy a pályázó hogyan képzeli el a helyiség jövőjét, milyen felújításokat tervez, és hogy hogyan kapcsolódik a Csarnok negyedhez.


A pályázatokat 2022. október 2. és november 30. között adhatták le a pályázók. Akik eljöttek megnézni az üres helyiségeket, már láthatták azt is milyen lesz az új utca. Az üzlethelyiségek sajnos elég rossz műszaki állapotban vannak, ezért a piaci ár alatti kedvezményes bérleti díjért lehetett kivenni őket. Viszont így az új bérlők saját igényeiknek megfelelően tudják majd felújítani a helyiségeket.


Az eredményekről a Józsefvárosi Önkormányzat Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közterület-hasznosítási Bizottsága döntött a 2023. február 1-jei ülésén. A Déri Miksa és a Víg utca sarkán nyílik egy pizzéria, lesz egy új alkotótér a Víg utcában, sőt még egy szivattyúkereskedés is a Déri Miksa utcában. A nyertesek listája a következő:


1. Bérkocsis utca 19. Príma Projekt Kft. palacsintázó

2. Fecske utca 34. Sáfrán Anett kerámiaműhely

3. József utca 15-17. Copyrama Kft. nyomda

4. József utca 42. Somogyi Zoltán gasztroműhely

5. Víg utca 18. Szigeti Árpád grafikai műhely

6. Víg utca 28/1. Szabó Alex Noel kávézó

7. Víg utca 28/3. Manu Pizza Kft. pizzázó

8. Víg utca 28/4. Perjéssy Gábor grafikai galéria és bolt

9. Víg utca 28/8. Spiqlum Kft. szivattyújavítás

10. Víg utca 30. Csiribicska Kft. vegán gasztrobár


A nyertes pályázókat hamarosan bemutatjuk az oldalon!




bottom of page