top of page

Mire jók a köztéri ötletpályázatok?


Az Ötletcsarnok pályázatot azért hirdettük meg, hogy olyan ötleteknek adjunk teret a Csarnok negyedben, amitől kicsit jobb lesz itt élni és dolgozni. A kiindulópont az volt, hogyha a pályázók részt vesznek a megvalósításban, sokkal jobban magukénak érzik majd a végeredményt. Ráadásul nem minden beavatkozáshoz kell sok pénz, néha az is elég ha valaki mögé áll egy kezdeményezésnek, és lelkesen kitart a megvalósítás során is.



Fotó: Nejc Trampuž


Egy köztéri ötletpályázat lehetőséget ad arra, hogy átgondoljuk, mire lenne még szükség környékünkön, amitől jobbak lennének a hétköznapok? Hasonló volt az elképzelés Ljubljana városában is, ahol 2021-ben már harmadszor írtak ki hasonló pályázatot. Kis költségvetésből saját ötleteket valósítottak meg szabadidejükben a résztvevők barátokkal, szomszédokkal összefogva. Például kertmozi estét szerveztek a szomszédságnak, piknikezésre alkalmas erdei pihenőt alakítottak ki, vagy új játéktárolót készítettek a játszótérre. Ilyen egyszerű beavatkozásokkal könnyen barátságosabbá tehető egy város, és sokkal szívesebben használják a köztereket az emberek.


Fotó: Tina Chargo


Szeretne valami hasonlót csinálni? Olvassa el az Ötletcsarnok pályázat részleteit az Ötletpályázat fülön, és küldje el nekünk saját ötletét.


bottom of page